Радев  е категоричен, че предимствата от членството ни в Еврозоната

...
Радев  е категоричен, че предимствата от членството ни в Еврозоната
Коментари Харесай

Шефът на БНБ ”вдигна кръвното” на БСП за приемане на еврото frognews.bg

Радев  е безапелационен, че преимуществата от участието ни в Еврозоната са в пъти повече от рисковете. „ От позицията на Българска народна банка няма необърнат камък по тази тематика. Има задоволително представителни и съществени разбори. Добавянето на нови мъчно ще добави качество. Нуждаем се не от нови разбори, а от съответни дейности “, уточни Радев.

 

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се ядоса, тъй като счете, че Димитър Радев не е дал отговор на нито един от заложените от тях въпроси. Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се ядоса, тъй като счете, че Димитър Радев не е дал отговор на нито един от заложените от тях въпроси. „ Такава насмешка с Народното събрание от институцията Българска народна банка не сме очаквали. Ако желаете, господин Радев, кандидатирайте се за депутат и тогава говорете по този метод “, обърна се той към шефа на Българска народна банка.

 

Кирил Ананиев (ГЕРБ) попита какъв опит сме придобили от участието ни в Банковия съюз. „ Като страна, която се намира в ERM2 и като парламентарна група, която е уверена, че би трябвало да създадем и последната евроинтеграционна стъпка – влизането ни в Еврозоната, бих помолил шефа или някой от подуправителите да даде информация по какъв начин се развиват институционалните ни взаимоотношения с Европейската централна банка “, добави още той.

 

„ Само по тематиката, обвързвана с банковия контрол и механизма за преструктуриране сме приели към 200 решения за последните две години. Голям брой от хората в Българска народна банка са ангажирани в комитети, работни групи и други групи, които действат в границите на съюза. Имаме взаимни екипи с сътрудниците от Европейската централна банка. След тези две години активността ни по преструктуриране на банки е изцяло интегрирана в европейския банков контрол. Присъединяването към Еврозоната ще усъвършенства банковия контрол. Участваме във всички най-важни решения, свързани с европейския банков бранш. Участваме пълноправно “, отговори Димитър Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР